ТОП СТАРТ 5

Седмична музикална класация на радио „СТАРТ“

Класацията „ТОП СТАРТ 5“ е БЕЗПЛАТНА за участниците в нея и се излъчва по 3 пъти на ден с рекламно представяне на всеки участник. Провежда се в два варианта: детска и младежка.

В детската класация могат да участват деца от 8 до 14 годишна възраст, които имат демо или професионален запис на песен в свое изпълнение.

В младежката класация могат да участват младежи от 15 до 30 годишна възраст, които имат демо или професионален запис на песен в свое изпълнение.

Важно: Ако имате желание да участвате в класацията, но нямате свой аудио запис, ние можем да Ви направим демо или професионален запис за участие. Цена на демо записа- 40 лева; Цена на професионален запис- 100 лева. 

Не е необходимо да се уреждат предварително авторски и сродни права за използваните инструментали. С излъчването на записаната песен по радио „СТАРТ“ тези права се уреждат от нас!

НАГРАДА:

Победителят в седмичната класация получава:

 1. Засилена ротация в следващата седмица с обявяване името на изпълнителя преди стартиране на песента, ако същата вече се излъчва по радиото;
 2. Право за едномесечно излъчване на песента по радио „СТАРТ“ с обикновена ротация – по 1 или 2 пъти на ден с обявяване името на изпълнителя преди стартиране на песента.

АНГАЖИМЕНТ НА УЧАСТНИКА В КЛАСАЦИЯТА „ТОП СТАРТ 5“:

 1. До всеки петък от седмицата да изпрати на имейл адрес media@zst-bg.org: Попълнена, подписана и снимана/сканирана: ДЕКЛАРАЦИЯ над 18г. или ДЕКЛАРАЦИЯ под 18г.
 2. Да попълни правилно формата за участие, приложена в сайта на МЛАДЕЖКА МЕДИЙНА ГРУПА, съобразно категорията, в която участва:
  Детска класация ТОП СТАРТ 5
  Младежка класация ТОП СТАРТ 5
 3. Title *- Име и Фамилия- за индивидуален участник, град, възраст; Име на група/състав, град;
 4. Description *- Кратко творческо представяне,  
 5. Image- Изберете и качете Ваша снимка във формат JPG, не по-голяма от 1MB;
 6. Music Upload URL*- Изберете и качете аудио файл- Демо или професионален запис на песен в свое изпълнение във формат MP3 с големина до 5 MB и продължителност до 4 минути;
 • Email Address of Contestant *- Въведете вашия имейл адрес за контакт;
 • SAVE- Натиснете SAVE, за да изпратите попълнената форма за участие.

Важно: Екип на радиото ще прегледа дали всичко е попълнено и изпратено правилно, ще прецени качеството на изпълнение и запис и ще одобри или отхвърли заявката за участие!                    

При липса на някой от изискуемите документи, администратор ще се свърже с участника на въведения имейл адрес за контакт!

Гласуване:

Гласуването се извършва по два начина като се сборуват:

 1. Даден вот онлайн в реално време в платформата на класацията.
 2. Изпратен SMS на кратък номер 1915 с текст OCDTOP№ от 1 до 5 за детска класация и OCMTOP№ от 1 до 5 за младежка класация. Един изпратен SMS е на цена 1,20 лв. с ДДС за всички мобилни оператори. Един изпратен SMS се равнява на 10 дадени вота в платформата на класацията.

ПРИМЕР: Изпратени онлайн 200 вота + 10 SMS= 300 вота!

ВНИМАНИЕ: Получените средства от SMS се използват за покриване на разходи за авторски, изпълнителски и продуцентски права към Мюзикаутор и ПРОФОН, както и за административна поддръжка на радио СТАРТ- Единственото радио в България за популяризиране и подкрепа на детското и младежко творчество!

Гласувайте за своя фаворит тук:


Детска класация ТОП СТАРТ 5

Младежка класация ТОП СТАРТ 5

Можете да гласувате за един и същи участник по веднъж на ден!

ВАЖНО: Гласуването стартира при набиране на 5 /пет/ участника от възрастова група /детска и младежка/. Продължителността на гласуване е от вторник до петък включително! Няма ограничения за броя на участията на отделен изпълнител в седмичната класация ТОП СТАРТ 5.