ЗА НАС

Радио „СТАРТ“ е единственото в България интернет радио за обществена информираност, което подкрепя и популяризира детското и младежко изпълнителско изкуство; българското културно наследство и творчество; младежки дейности и инициативи; здравословен начин на живот; младежи, развиващи свой бизнес и възможности за младежка реализация.

Радио „СТАРТ“ http://www.start.zst-bg.org/ е с 12 часова дневна програма /от 09,00ч до 21,00ч./ с уредени чрез МУЗИКАУТОР авторски права върху използваните музикални и свързани с музика произведения, както и с уредени сродни права чрез ПРОФОН.

Предназначено е за широка аудитория от 6 до 60+ годишна възраст: детска, младежка и смесена, българска и чуждестранна, българи, живеещи в чужбина.

В 12 часовата дневна програма са предвидени 7 часа музика и 5 часа говор. На този етап по радиото звучи:

  • „Детска музикална кутия“- български и чуждестранни песни в изпълнение на български талантливи деца от 6 до 14 годишна възраст;
  • „Младежка музикална кутия“- български и чуждестранни песни в изпълнение на български талантливи младежи от 15 до 30 годишна възраст;
  • Класация „ТОП СТАРТ 5“- Седмична музикална класация на радио „СТАРТ“
  • Дарителска кампания „ИЗБЕРИ И ПОДКРЕПИ“ – Кампанията е насочена към подкрепа и популяризиране на детското и младежко певческо изкуство.

Аудио варианти на 4 вида младежки предавания:

  • „ГЛАСЪТ НА МЛАДИТЕ“– седмично дискусионно предаване, в което се дискутират актуални младежки теми и други актуални теми погледнати през призмата на младите.
  • „БГ ТАЛАНТ“– седмично предаване, в което се представят талантливи деца и младежи в областите изкуство, наука и спорт, композитори, текстописци и аранжори;
  • „ИЗБЕРИ ЗДРАВЕТО“– седмично предаване за здравословен начин на живот. Канят се специалисти, които представят различни възможности за водене на здравословен начин на живот.
  • „#кодУСПЯЛ“– седмично предаване, в което се представят младежи, успешно развиващи свой бизнес; младежи, успешно управляващи НПО; младежи, успели в кариерата си, възможности за младежка реализация.